25/2

Idag är det strålande sol och + 9 grader ute :) Härligt! Fast igår och imåndags var det dock minusgrader och blåsigt. Det är det som är grejjen här i DC att vädret skiftar så himla mycket, ena dagen är det skitkall och snöar andra dagen varmt och skönt!

Själv väntar man bara på att våren ska komma, eller ja det här är väl typ vårväder för att vara Sverige men:P Men de säger att våren kommer i mars så det är ju snart i alla fall!

Igår var vi jag, Emma, Veronika, Anna och Sofie ute och åt på Maggianos, åt nå garlic shrimp pasta mycket gott! Men som alltid här så får man hur mycket mat som helst fast man  beställer en halvportion, så vart det ändå massa mat kvar till lunch idag :)

I måndags så tog Teddy, Willies koppel och ropade "willie willie" och försökte stoppa på kopplet på hunden sååå gulligt:)
Teddy har börjat gå jättemycket nu! Han går mellan grejjer, och vi "tränar" han hela tiden att gå mellan oss haha! Så snart får man se upp:P

Igår när jag skulle hämta upp Alex så säger en av hans lärare att den andra läraren vill prata med mig om Alex.
Läraren: Alex been wild all day, and he hasn´t been listening to .... at all!
Jag: Okey
L: So he needs to miss som playtime today.
J: Okey
L: So when he usually plays this afternoon, he needs to have som quiettime. So you know, and I´m going to send his mum and dad an email too.

Alltså för det första, skolan har inte rätt att bestämma över sina elevers fritid? För det andra om han har varit vild hela dagen så är ju knappast "quiettime" som han behöver, han behöver ju få leka av sig! Och de hade inte lekt ute idag på morgonen så för det var ju för kallt! Så jävla sjukt. Sen för det tredje så är han 2,5 år, vad förväntar de sig? Han kan inte sitta stilla och vara tyst hela tiden liksom han måste ju få leka med!!!

De verkar så himla konstiga där, idag hade han tydligen gjort ett val för att han hade inte suttit på den gula linjen. Vet dock inte vad det var för val han hade gjort, ibland brukar det bli att de måste missa de 5 första minuterna av playground, så dumt! Sen innan de kan gå hem så måste de sitta ner och ha händerna i knät för att de ska visa att de är redo, har de inte det så kan de inte gå..


Resten av planerna för dagen är:
* väcka pojkarna
* åka till skolan och leka i lekparken
* senare hämta upp Mona på metron
* stoppa undan mina rena kläder + renbädda sängen
* träna

/ Z


Slumdog Millionaire

I fredags hade jag egentligen tänkt gå ut med Lova och Amanda, men när jag frågar min hostmum hur hon ville att jag skulle jobba på lördagen så säger hon att hon behöver mig från kl 9!! Skittidigt juh! Skulle dessutom köra Paloma till simningen kl 9, så blev ingen utgång för mig :/ Men till helgen då jävlar ;)

I lördags jobbade jag då från 9-16. Sen blev det middag på Cheesecake Factory med Sofie, Emma och Erica! :) Sen kom Anna-Karin och mötte upp oss, vi tänkte dra en bio men Fredagen den 13onde som jag och Emma ville se hade nå bargrej så man var tvungen att vara 21. Drog till Erica och hängde ett tag sen på bion i Bethesda såg "Slumdog Millionaire" och den var så bra! Ni borde verkligen se den! Den fick dessutom 8 oscars igår så! Den kanske låter lite "B-ig" i beskrivninge osv, men den är verkligen inte det!



/ Z

100 dagar som au pair

Ja nu har man varit i USA i 100 dagar! Fan vad tiden har gått fort! Den rusar bara iväg här! Kommer vara hemma på nolltid haha! Nog för att jag trivs här osv men ändå så kan jag inte vänta tills man är hemma igen på ett sätt...fast vad skulle man göra hemma? INGENTING!

Måste skriva in mig på nå klasser också, fan vad jobbigt, ids inte! Men måste juh :/ BLÄÄÄ! Blir nog att ta två weekend kurser i alla fall.

Eftersom tiden går så fort här så borde man också bocka av en lista med saker man vill göra, man kommer ändå aldrig hinna göra allt som man vill här så...

Igår gjorde jag inte mycket, jobbade på som vanligt typ. Sen somnade jag vid 21tiden mycket skönt :)

Idag REGNAR det, tråk som fan! For på storytime imorse, som ungarna först inte ville på men som de sen älskade såå. När Alex vaknar ska vi baka något så vi får se vad det blir, måste hålla dem sysselsatta med något så.

Sen ikväll blir det nog att åka och shoppa.

Moster:
jo jag fick halsbandet det var jättefint :) TACK! Tänkte ringa till Amanda när hon fyllde år men har inga pengar kvar på mitt telefonkort så :/ Ni måste skaffa SKYPE!

/ Z


Amerikanska president valet

Såg ikväll på en dokumentär inför det amerikanska presiedent valet med mina hostparents. Den handlade om att de hade frågat folk "på stan" vad de tyckte om kandidaterna osv. En del bah om Obama vinner så tänker jag lämna landet, då måste jag flytta till Bahamas(som att de skulle var hemskt dessutom), vinner Obama flyttar jag och min familj till Spanien. Så var det typ en 12årig pojke som sa om Obama vinner så kommer vi att bo i Kanada de 4 kommande åren.

Så jävla dumma alltså! Så bara för att han heter Barack Hussein Obama, så trodde ju en del att han var terrorist och att han hatade alla och att han tänkte ha massa krig och allt vad det nu var. Så kunde man köpa pins där det stod massa saker där de hade lekt med obamas namn och saddams och bin ladens namn. Alltså ofta.

En del var verkligen så dumma i den där dokumentären, så var det massa prat om att obama var socialist. så var det en tonårig kille typ 17-19 år eller något som var emot det då. så frågade intervjuaren ja men vet du vad det betyder "ja vänta så kan jag ge dig en defination" så börjar han söka på mobilen hon bah nee berätta själv. Han bah ja det är typ mitt emellan konservatismen och ja jag vet inte vad den andra heter. Men uttala dig inte om du inte ens kan något om ämnet!

/ Z

när det blir varma sommardar kom ihåg mig då

På onsdas kvällen for jag till Tessan för att hjälpa henne packa lite, fyfan va mycket saker det var :P Jag fick med mig massa saker hem därifrån också som Tessan trugade på mig!


I torsdags drog jag, Tessan och Emma på Cheesecake factory och åt mat, tog nå pasta med kyckling. Cheesecake har svinstora portioner, även fast man äter så man är proppmätt är det massa mat kvar som man har till en doggiebag att äta till lunch dan därpå :P


Efter vi käkat drog vi till Emma å såg på "Greys Anatomy" och lite "Private Practice" är mycket spännande!


I fredags blev det Tysons och se "Confessions of a Shoppaholic" den var väldigt rolig!


Lördagen så slappade vi, sen kom Emma, Sofie och A-K hit så beställde vi kinamat och så :) Sen blev det utgång!


På söndagen så var det upp tidigt, ta taxi till tågstationen sitta där 1,5 h med Tessan och sen byebye! Känns svinkonstigt det här, att du inte bara kan komma över som du brukat eller jag till dig, brukade ju ses varje dag så..men men det löser sig ändå, blir ju att ses iaf typ 1 gång i månaden!!!


Tåg metron hem från tågstationen, går dåligt med metrobussar på helgen så ja tänkte äh vafan det är väl bara att gå, tog bara 45 min typ så det var inge farligt. Sen slappade jag bara med huset för mig själv skönt :)


Idag kom familjen hem igen, Alex har fått lunginflamtion hoppas jag inte får det!!! Är hostig och så men tror inte det är lunginflamtion iaf, peppar peppar.


Glömde ju säga att jag fick ett paket i veckan också utav mamma å mommo å nova mycket uppskattat! TACK!

Andres kom in för en stund sen och stoppade en spritflaska i frysen i mitt rum så sa han "Here you go, we don´t know how much is left`" eller så sa han "here you go we know how much is left" vilket av dem han än sa så var det roligt :)


Har just suttit och kollat igenom gamla bilder. Fyfan vilka tider. Men fyfan va skojj vi hade det. När jag kommer hem så då jävlar!! Längtar till sommarfesterna som fan! Vill ha länganfest också haha!


Statistik:

9,5 månad tills jag är hemma i Boden igen

8,5 månad tills min resemånad börjar

3 månader tills Emma kommer till Chicago

2 månader tills Florida


Saknar er alla! Puss och kram / Z


GRATTIS

 Grattis på 40 årsdagen farbror nikke! Hade ingen bild på dig på datorn, så denna fick duga, ganska likt va? :P

 Grattis brorsan på 17 årsdagen!

 Grattis kusin Amanda på 2års dagen!

Hoppas ni alla hade en bra dag! Grattispussar och kramar / Z

he´s just not that into you

Igår var jag, Emma, Veronika och Tessan på bio och såg "He´s not just that into you". Den var riktigt bra faktiskt, speciellt eftersom att det den tog upp stämde ganska väl. Var många kändisar  med i den som ni kan se:


Hundskit

Idag har det varit  + 20 grader ute naajs :) varit ute nästan hela dan! Imorse när jag, willie och teddy tog en promenad så bajsade willie men jag plockade inte upp det för jag hade ingen påse med mig (vilket jag ofta glömmer).  Så ska vi fortsätta gå så kommer någnon och säger "excuse me arnt you picking that up"
jag: yes I´m going to pick that up on the way back
han: oh yeah you´ll better
jag: oh yeah I´m going to
han: that´s ridiculus
jag: i don´t have the bags with me so i´m going to that on the way back.

Så var ju tvungen att gå hem å hämta påsar sen å plocka upp, han stod fortfarande kvar där ute och väntade och bah "thank you"

Men förstår han ändå för jag tycker själv det är äckligt när det ligger hundbajs överallt. men ja vad kan jag säga när det inte är min hund så bryr jag mig inte så mycket haha :p men ja jag får börja ta med mig påsar nu då...

resumé

ja ja jag ska försöka bättra mig på uppdateringen :P

Tisdag 3/2
På kvällen kom Tessan hit och vi slingade varandras hår medans vi såg på "The Heartbreak kid" den är så jävla kul! Så när jag gick upp så hade jag på mig en slinghätta, lilamorgonrock, svarta mjukisbyxor och röd/svarta tjocksockar. Mona höll på att garva ihjäl sig hon pratade samtidigt med Andres i telefon hon bah "too bad that you aren´t home right now because you should see Sandra right now." så berättade hon, så sa hon ja hättan har hon för att tydligen är hon och therese inte så blonda som vi trott. Andres - Are they even from Sweden. Mona garva som fan haha!

Onsdag 4/2
På kvällen så följde jag Mona och barnen till Andres jobb för astt han var fast där för att han väntade på att nån skulle ringa om nått fall han håller på med. Så följde dit, tyvärr mamma så fanns det inte några snygga killar där då alla gått hem hahah! Vi åt pizza där och sen drog vi hem. Tränade lite sen såg jag på kanal 5s webbtv såg på "I ditt ansikte" älskar Magnus Betnér!

Torsdag 5/2
Sjöng ja må du leva över msn för mamma idag :) Grattis igen! Efter skolan var det playdate med tessan, charlie och rachel! Jag och Tessan började med bullmien vi köpte på IKEA! Men den han inte jäsa klart, så tessan kom tillbaks sen och vi gjorde klart dem. Sen drog vi till Montgomery Mall för att köpa festoutfit. Gick på Forever 21 och köpte två klänningar, sen drog vi hem :P

Fredag 6/2
Paloma hade playdate med Hosé idag, han är så söt värsta bruna hundvalpsögonen :) Sen kom hans föräldrar hit och vi åt kinamat och sushi mums :) Sen drog jag till Veronika med Emma och Tessan. Hon jobbade men efter det vart det utgång. Det var väl sådär.

Lördag 7/2
Vi sov till 12.15 skönt! Sen gick vi på promenad då det var typ + 15 grader ute härligt :) Sen så åkte vi till Tessan som skulle jobba. Senare kom Erica och hennes kompis Johanna. Hade svin kul :) Sen drog vi ut på ultra haha, sen vart det efterfest i Virgina. Rolig och konstig kväll!!!

Söndag 8/2
Eftersom att vi bara hade sovit typ 1-2 h så var vi svintrötta! Låg och såg film, eller ja som vanligt jag såg och Tessan sov! Såg först klassfesten och sen "another cinderella story 2". Sen så vart det ut å käka med Sylvie som fyllde år. Blev dock lite less då vi gick runt i 1h för att hitta nånstans att äta för att inget dög ju typ..var svintrötta å hade inte ätit på hela dagen så!!!! Tillslut blev det pizza gott!

puss och kram / Z



3 månader

Shit nu har jag varit här i 12 veckor! Ändå ganska mycket, men tiden går väldigt fort här sååå!

I onsdags så var det snödag. Så ungarna hela dan. Var svinhalt ute!! Så kom tessan hit och vi hade playdate! Älska playdate tiden går sååå mycket fortare då hehe:P

Torsdag så skulle vi åka till en inomhuslekpark för var för isigt i lekparken. Den låg dock i Georgetown är fan helt omöjligt att få parkering där! Så när vi åkt runt ett tag, drog vi hem till Tessan istället och hade playdate igen:P

Fredags så hade vi också playdate fast hos mig haha! Fast Alex sa på morroen "can we go to Rachel and Charlie today" rachel och charlie är alltså tessans "ungar". Paloma bah "why do we always have a playdate with them?" hah ja bah nja jag vet inte du behöver inte om du inte villl:P men de ville hon ju såklar så.

På kvällen vart det stressigt, vi drog till Tysons för att möta upp Erica som inte hittade till Tessan. Till Tessan fixade oss lite sen järnet till Veronika, vi kom precis i tid till taxin som skulle ta oss till en förfest. Veronika frågade om han ville ha adressen han bah ne jag har den. Så frågade vi han om det inte var bättre att ta motorvägen efter ett tag, han bah ne. Så kom vi till nått villaområde då de bor i ett stort lägenhetshus. Så visar Veronika han adressen, han bah ojdå jag hade fått att den var i norra delen när den var i södra. så tog ett tag innan vi äntligen kom fram! Vi bah ah men kan  vi inte få rabatt eftersom att du körde fel, han bah ne det var inte mitt fel. OFTA!

Vi kom fram i alla fall, pratade lite med vakten där. Som undrade om vi hade sett norrskenet, jag var dock den ända utav de svenska tjejerna som sett det haha!!!

Kvällen var kul ändå, kom hem vid 5 på morronen till Tessan haha. På lördan var det bakismat på donken:P sen så chillade jag bara på. Tessan och Erica drog ut igen, men jag ides fan inte köra 2 dagars :P lika bra det heh...

I söndags så var det Superbowl! Riktigt spännande match faktiskt :)

Igår så jobbades det på som vanligt. Vi ritade lite, gjorde ett novistroll, ett palomatroll och ett alextroll haha! Dock är inte mina troll lika bra som mammas!


Sen på kvällen drog jag till tessan och såg "The Notebook", grät som fan haha :P men den var så fin och romantisk!!!


Idag vettefan vad som händer, paloma är på playdate och sen är det balett men Mona skulle hämta upp henne. Pojkarna sover fortfarande. Tänkte vi skulle ta en promenad sen!


Pratade med Emmagumman igår! Saknar dig som fan! Men snart är det maj och då ses vi i Chicago :)


Igår när jag pratade med henne så kom Paloma in i rummet och jag sa något åt henne.
Emma: fan va bra du har blivit på engelska
Haha! Alltid kult att höra sånt, men känner att jag blivit bättre. Ibörjan var jag tvungen att tänka på svenska och sen översätta det, men nu pratar man bara :)

Saknar er ALLA! SKAFFA SKYPE!!!!! Så kan vi prata gratis, eller ja det går ju på MSN också!

puss och kram / Z


RSS 2.0