Maui

Hej!

Tiden på Maui var underbar, det är så vacker där! När vi kom på söndagen till Maui Sugar Beach Hostel, kändes det som värsta lyxen. En stooor skön säng, dusch med badkar, ett fräsch kök, pool på baksidan (som vi dock inte använde men..). Efter vi checkat in så frågade vi hur lång det var till närmaste affär, 1 mile sa kvinnan som jobbade där, 1 mile tänkte vi det är ju ingenting - ca 1,7 km. Så vi började traska, och vi traska, och vi traska och vi traska! Mörkt och läskigt var det att gå där men till slut kom vi fram till Safeway. När vi kom tillbaka till hostlet stod det i pärmen att det var ca 2-3 miles dit, så vi gick ca 1 mil!

På måndagen så gick vi ner till stranden som bara var på andra sidan vägen, men det blåste som fan så vi hade sand överallt - i öronen, naveln, näsan, munnen osv..Vi bestämde oss för att fräscha upp oss och sen åka till Lahaina som är en gammal stad på Maui. För ett par 100 år sedan var det Hawaii´s huvudstad. Vi åkte dit och käkade på Cat Café, vi åt fish tacos mycket gott. Det var en svensk tjej som jobbade där och hade bott där i 7 år. Coolt. Efter maten strosade vi runt, innan vi åkte hem och lagade mat.

Tisdag bestämde vi oss för att snorkla. Först tog vi en buss så måste man byta för att åka till Lahaina sen så var vi tvungen att ta en till buss för att komma till Whalers där det var bra snorkling. Det var lite tricky först att få på sig simfötterna men sen var det lätt som en plätt typ. Det var ganska blåsigt så det var inte så mycket fiskar ute men det var ändå värsta upplevelsen. Johanna såg en blåsfisk!

Onsdag var vi uppe tidigt för att snorkla! Vi tog bussen till en beach (det är svårt att komma ihåg Hawaiianska namn, det började på K iallafall..) och så gav vi oss ut i havet och vi såg HAVSSKÖLDPADDOR de simmade jättenära, så himla coolt :)
h
Efter det åt vi lunch och sen for vi till en bokaffär så nu har jag alla Sookie Stackhouse böckerna förutom en som var en massa korta noveller. Både jag och Johanna har blivit helt fast i dem och drömmer tänker på dem hela tiden haha. Sen åkte vi till hostlet och tog det lugnt, packade osv.
u
Så torsdag var  det dax att åka till Hilo på The Big Island. Maui var helt underbart, mer som jag tänkte mig att Hawaii skulle vara (som alla också sa), mer hmm lantigt ? Ha.

Nu är vi iaf på Hilo, efter check in igår begav vi oss till en affär, det kändes inte lika långt som till Safeway på Maui men det tog en halvtimma iaf, och affären hade inte så bra utbud. Men vi fick oss middag på Ken´s Panncake house. Jag åt kokosnötspannkako med kokosnöts och passionsfrukts sirap. Gott, men ack så mättande.

Idag när vi vaknade så var det grått och regningt, men vi hyrde cyklar och begav oss till affären. Tror vi cyklat typ en mil idag, iaf så känns det som det van som man är. Vi var helt slut efteråt och ömma  - iaf jag! Men nu har vi mat! Ikväll ska vi bara kolla på film och ta det lugnt. Imorn ska vi på farmers market och sen till ett vattenfall. På kvällen är det pizzakväll på hostlet, sen på söndag ska vi åka till vulkanen :)

Mindre än 2v tills jag är i Sverige igen!

Puss och kram / Z



Kommentarer
Postat av: tess

Åh de låter helt underbart ju :) hur länge ska ni vara där? när kommer du hem till sverige ?

2009-11-21 @ 04:21:10
Postat av: Pappa

Låter som ni har det helt superbra ju =)själv tycker jag nog bäst om att du kommer hem till boden snart =)

2009-11-21 @ 16:54:20
Postat av: LInKE

det låter som att du/ni har hur kul som helst . längtar tills du kommer hem . men det är inte så länge kvar + vi har mkt att ta igen =)

2009-11-22 @ 04:56:01
Postat av: mamma

Hej låter som att ni har det helt underbart :-)

kram mamma

2009-11-22 @ 10:25:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0