midsommar

Måndag 15/6
På morgonen så var Emma, K, Sofie, A och V här och vi gick i poolen. Emma lärde Teddy att göra bubblor i vattnet. Den ungen är då inte rädd ett dugg för vatten, han bara kastar sig ut haha! Vi åt lunch ute också. Sen efter napen hämtade vi upp Paloma från sitt camp. Vart TV..

Efter jobbet tog jag en powerwalk med Emma och Sofie. Sen for vi till Bethesda och åt middag på ett nytt ställe, jättegod sallad som man fick plocka ihop själv. Sen Barnes & Nobles.

Tisdag 16/6
Jobbade på. Efter camp for vi till lekparken där Emma och K var. På kvällen blev det target! Älskar den affären! Köpte bla två handdukar för 5 dollar styck! Emma shoppade loss på massa fina presenter till K, de har jättefina barnkläder :)

Onsdag 17/6
Regnig och tråkig dag. Efter camp gjorde jag en "överraskning" för ungarna, sa att de skulle gå upp för jag skulle fixa i ordning. Gjorde i ording lite olika snacks de kunde välja mellan, några filmer att välja på och biljetter. Så gav jag dem pengar så hade vi "movietheater" :) De såg på pippi. Så kom Emma och K över som vanligt haha. 

På kvällen blev det att åka till Raku för avskedsmiddag för Charlotte som åker hem på den 26 :( Vi åt god sushi iallafall.

Torsdag 18/6
En vanlig dag, jobbade på och emma och K kom över. Jobbade kväll för de skulle på nått möte. Såg på So you think you can dance. Fel kille åkte ut! Eller ville inte att nån av dem skulle ut men han var ju svinbra!

Fredag 19/6
Jag och pojkarna gick i poolen på morgonen så när jag tog Teddy till "vattenfallet" så började han sjunga twinkle twinkle, för emma sjöng den för han sist där! 

Paloma hade playdate med C. Så när vi var ute och lekte på framsidan med grannarna så kommer det en ung killer gående ut från en bil så går han förbi oss och rätt in i vårat hus :S Jag tyckte jag kände igen han att han varit här en gång tidigare me nvar inte säker. Så tittade jag på Rent våran granne "do you know him?" fråga han. "noo do you?" noo, weird :S Så sa paloma att hon kände han att de varit på middag hos dem. Så kom han ut "sorry is andres or someone home?" no they´re on their way. "okey" så gick han runt till baksidan å stod på altanen ? Å titta när vi städade inomhus haha.

När jag slutade gick jag till emma vi for och köpte jordgubbar, godis och chips. Så ville vi köpa cider men de har ju inte det här, så blev 7up. Så beställde vi Mei Wah, haha alltid när det är vi:P Senare kom Petra som sagt hejdå till natasha som nu är i Danmark. Vi gick i emma´s jacuzzi och satt där i några timmar, såå skönt och avslappnande. Måste vi göra fler gånger!

Lördag 20/6
Gick upp tidigt så skjutsade Andres mig och Emma till metron. Följde Emma downtown för hon skulle med bussen till N.Y. Vi chilla lite på starbucks innan vi gick till hennes buss. Gick på Urban Outfitters tills Sofie kom.  Så gick vi på Zarah och HM. Köpte en tunika och ett par shorts.

Så tog vi lunch på Cosi, tomatsoppa och macka. Sen bussen till Georgetown. Var en hemlös man som satt i rullstol som kom på metron, han fick hjälp utav nån "kompis" men han åkte själv. Han verkade ha nån störning också. Så börjar det helt plötsligt tjuta. Ingen förstod riktigt vad det var. Så går tillslut en man fram och då har han i rullstolen tappat nåt larm eller nått som tjuter han fixar det. Så går det en liten stund sen så flyger han ur stolen :/ huvva! I Sverige så skulle han inte åka där själv eller bo på gatan, systemet här är så FEL. I sverige skulle han typ ha personlig assistent! dåligt!

Ajja vi kom till georgetown iaf, köpte smink på Sephora. Så köpte jag en present till en kompis. Och en farsdagspresent till min hostdad. Det vart varmt så vi tog en shake från ben & jerreys och satt oss i hamnen en stund innan vi begav oss till petra. Där vi åt sushi, hade ostbricka och drack rödvin samt såg på The Dark Knight. Riktigt mysigt. Hade inte sett den filmen förrut, men heath ledger var ju grym!

Sen tog vi oss hem med metron, sofie sov här då hon hade glömt nycklarna.

Söndag 21/6
Vaknade vid 11, halv tolv. Vi satt och solade hos mig medans jag "jobbade". Sen så slöade jag bara. Gav Andres "gran torino" i farsdagspresent. Han vart jätteglad, ingen annan hade gett han nån present haha. 

Nu kom Sofie och A så vi ska gå i poolen!

 


thunder, birtdayparty & twilight party

Måndag 8/6
Jag tror att vi hm åkte till lekparken på morgonen, sen så var vi i poolen med Emma och K. På kvällen fixade jag, V och Sofie med Emmas present.

Tisdag 9/6
Vaknade vid halv sju på morgonen av att de small till. Blev helt rädd och undra va fan det är som händer. Men det var åskan! Värsta åskovädret. Försökte somna om men när jag precis somnat small det till igen!
Sen  tog jag Paloma på playdate och jag och pojkarna lekte inomhus. Kommer inte ihåg men kan ha vart så att Emma och K kom över igen:P Jo just ja barnen lekte en stund på framsidan!

Var Emmas födelsedag också! Var tänkt att vi skulle bada i deras jacuzzi på kvällen, men det blev åskoväder igen :/ Så vi satt inne och åt jordgubbstårta och blåbärsmuffins. Sen så läste Charlotte mer tarokort. Men när det blev min tur så sa korten nej..för att jag inte ville höra men Charlotte sa att jag måste höra vad det är..så får göra det nåndag snart, för hon åker hem om 13 dagar :/

Vi gav Emma en kruka med en gurka i som vi hade stoppat massa tandpetare med sedlar runt :P Så hade vi fyllt upp med godis och kondomer. Så gav vi också ett kort där det stod "You´re invited to a vampireparty just for you. On saturday 13. A silver volvo will pick you up so be ready at 5pm. It´s gonna be a night with lots of fun, vampires, food for the imortales and  blood...so be thursty.

Maybe you´ll find your Edward or Jacob"

Så hade vi klistrat två bilder på edward och jacob med citat e "emma you´re my life now" j "does me being half-naked bothered you" haha. Måste tilläggas att Emma ÄLSKAR twilight, fast vem gör inte det..

Så sa vi också hejdå till Erica som nu åkt hem till Sverige.
Onsdag 10/6
Ringde Emma och grattade på födelsedagen(emma i boden)! Ska knåpa ihop ett mail snarast, och fixa ihop ett litet paket :P

Emilia kom över och vi gick i poolen! Sen så följde hon med emilia hem, och pojkarna sov lääänge.

På kvällen blev det emma och äta rester av hennes tårta och se So you think you can dance :)

Torsdag 11/6
Jobbade lite grann på morgonen sen tog Mona Al och Ted till doktorn. Paloma var i skolan på nå grejj för alla graduates. Sen vid 10 kom hon hem med 3 tjejer från sin klass! Fullt hus, men de sysselsatte sig själv ;)

Vid halv tolv kom mona hem med pojkarna. Teddy har haft värsta utslagen och nu visade det sig att det var grassmites :S nått äckligt kryp som bitit han i gräset, disgusting. Han är den enda som har fått det! Men nu är det nästan borta!

De åt pizza till lunch. Sen pojkarna sova. Tjejorna lekte på. Så blev alla hämtade förutom Emilia. De såg på cinderella. Jag ringde mamma och novis :) nova hade jättemycket att prata om haha sötunge!

Sen tog jag, Sofie och Emma en powerwalk till A-K och såg So you think you can dance. Sa lite hejdå till Anna som nu är i sverige på semester!

Fredag 12/6
Började med att göra matsäck då det var dax för en utflykt till zooet. Packade in ungarna i bilen och begav oss, väl där mötte vi upp Sofie och hennes 2 barn och Veronika som hade med sig 2.

Var varm, skönt och soligt. Vi hade en jättetrevlig dag på zooet, vi var där i 5 h haha! Det är jättestort och vi gick inte ens igenom hela!

När vi kom hem vart de lite chilltid vid tvn sen kom Emma över som var ledig! Blev poolen och så kom Veronika med sina barn, trevligt.

På kvällen så for jag och emma och handlade loss på cvs haha, älska den affären. Köpte tvål, tandkräm och grejjer. Sen for vi hem till mig och åt mei wah.

Senare blev det en sen biofilm, där vi mötte upp charlotte också. Vi såg "the taken of pelham 123", skitbra! Ni borde se den, är med John Travolta och Denzel Washington!

Lördag 13/6
Började dagen med att fara och se vart Paloma´s camp skulle va. Sen hämtade jag upp Sofie och Veronika och vi började fixa med maten för kvällen och jag städade lite.

Sen kom emma och vi intog solläge! Haha vi var väl inte så sociala då vi alla satt med varsin bok, men det var mysigt :)

Vid 3 gick emma hem och vi började fixa och städa igen. V och Sof gjorde en jättegod tacopaj och sallad. Så kom Casey, och vi for och lämnade en av Alex silver leksaksbilar utanför emmas dörr med en bild på Edward på baksidan stod det "go to..." så min adress. Haha. Så när hon kom öppnade vi med vampyrtänder hahhaah, lite barnsligt men kul! Så serverade vi bloddrink och chillade, åt god mat osv. VI gav henne även ett twilight game, men det sög lite kanske roligare att spela nån annan kväll...

Sen blev det utgång! Var en hellyckad kväll!

Söndag 14/6
Solade på min altan igen. Sen middag på cheesecake factory, var farewell dinner for natasha som åker hem på fredag :/ Efter det skulle vi gå på bio och se Hang up, men den gick inte i friendship heights, så vi hyrde en film med Ashton Kutcher och Michelle Peiffer, jättebra, lite seriösare men bra!

/ Z

Baseball!

Förra veckan så var jag på Barnes & Nobles, såg So you think you can dance, tränade lite osv.

På fredan var  det filmkväll vi såg "high school musical 3" Zach Effron är sååå snygg! Haha.  Den var bra. Sen så såg vi också "the boy in the striped pajamas", den handlade om en pojke vars pappa var nåt överbefäl inom militären i berlin under andra värlskriget. Den var bra men sorglig och hemsk, är helt förfärligt att det var så då hujja :/ men ni borde se den!

På lördan sov jag länge då jag inte kom hem förns vid 3, så sov til 13 :P Blev lunch i Bethesda med Emma, Sofie och V. Sen så gjorde vi vårat första besök på dunkin donuts! Sen åkte vi till Sephora som nyss öppnat i Friendship Heights och jag köpte en concealer. Sen hem slappade lite innan Sofie kom och vi fixade med emmas present.

Söndag var det dax att gå på våran första Baseballmatch. Det var Washington Nationals vs New York Mets. Det var himla tråkigt! Nats gjorde inte en enda poäng! Mets vann med 6 poäng, inga homeruns eller nå. Men vi fick iaf en nice bränna!

Efter det drog vi till Bethesda och åt på Mongolian Barbecue, var "avskedsmiddag" för Erica. Var himla gott, man valde själv pasta, grönsaker, kött/kyckling/korv, sås, kryddor så tog man dem och gav det till kocken så wokade han det mums! Sen så åt vi efterrätt också..var äppelpaj typ med vaniljglass å karamellsås!

När vi var mätta och belåtna drog vi till mig och Charlotte läste tarotkort för Sara och Erica.

/ Z


niagara falls

Onsdag 26/5
Dax för Paloma´s graduation. På kvällen for vi till skolan och de var dikter och tal osv :)

Torsdag 27/5
Paloma och Alex åkte med farmor och farfar till Long Island. På kvällen åkte jag, Emma och Sofie till Veronika och såg på So you think you can dance, trevligt!

Fredag 28/5
Jobbade på, sen på kvällen blev det att åka in med Emma och Veronika downtown för att äta avskedsmiddag för MAriaan som jag aldrig träffat förut men skulle sova hos V eftersom att vi skulle upp tidigt för att åka till Niagara fallen. Vi kommer fram till resturangen men ingen där. Så ringer vi mariaan ochhon säger att de kommer om typ 10-15 min. Så komer det in några andra som sa att mariaan missat bussen...vi väntar ett tag, men eftersom att vi ska upp tidigt kan vi inte stanna så länge så vi beställer mat. Efter typ 1,5 h så dyker de äntligen upp..vi stannar bara en lite nstund till sen blir det hem till V och sova.

Lördag 29/5
kliver upp 4.30 och gör oss i ordning. 5.15 kommer taxin och vi åker till metron. Vi är supertidiga, de ska hämta upp oss kl 6. MEn de kommer inte då..de kommer närmare 6.30! IRRITERANDE! För att en tysktjej som de skulle hämta upp tagit fel på tiden och tror att det var 6.40 hur hon nu kan tro det eftersom alla andra var i tid! Vi kom äntligen iväg och efter drygt10 h var vi äntligen framme :)

Vi checkade in och sen gick jag, Emma och V till Cave of the mist medans de andra följde med counslern(stavning?). Fann va blöta vi blev, men det var himla häftigt och det är inte alla som blivit duschad av ett vattenfall! Sen gick vi och kollade på Horseshoefalls och sen bestämde vi oss för att gå till Kanada!

VI gick till baks till hotellet och fixade oss, sen när vi går ut SPÖREGNAR det - typiskt. Vi går in sätter på oss lite mer kläder och tar taxi till bron! Sen var det bara att gå över :) Vi gick till Hardrock Café, god mat, dryck och trevligt sällskap :)
Efter vi var mätta och belåtna gick vi ner och kollade på fallen. Mycket finare från kanadensiska sidan! Vi kollade på ljusshowen, jättefint (bilder kommer upp på bilddagboken.se snart, sök på zandri)!

Så ringde våran cousnler och var jätteorolig över att vi fast i kanada hahah!

Söndag 30/5
Alla andra hade stannat på hotellet hela kvällen för att de regnade, så vi var de ändå som såg ljusshowen! Var är lite regn? Liksom once in a lifetime man är vid niagara fallen då vill man ju se allt!

Så skulle vi också åka hem tidigare, för de hade ju redan sätt allt!!!! Men vi gicl över till Kanada också följde en mexikansk tjej med oss - Natalia! Vi tog Made of the mist - en båttur ut till fallen - häftigt!

Sen gick vi trunt lite och så åt vi lunch på "rainforest café!". Sen in i bilen igen, och hon som var sen på lördan var sen igen, inte jättemycket men 15 min..men tycker ändå hon hade ju redan sett alltt!!!!

Läste ut "my sister´s keeper" av Jodi Picoult! Läs den en jättebra och fin men sorglig bok!

Chicago!

Okej har varit dålig på uppdatera men har haft mycket på gång, men nu är jag igång igen!


Tisdag 19/5
Grattis Nova! Sjöng för henne på dan :) Paketet hade tyvärr inte hunnit komma fram!
När jag tar in min väska som jag ska packa allt i in i vardagsrummet där pojkarna äter lunch säger alex: - where are you ging? "you know where I´m going, to chicago" - but Teddy needs his nap! "yes i know but i´m not going now i´m going in the evening!" haha sötunge

jobbade på som vanligt sen så vid halv sex väntar vi på att mona ska komma och byta av. när jag åker ner för rulltrappan till metron kommer jag på att jag glömt min svenska mobil - panik! eftersom jag inte kan ringa till sverige eller ta emot samtal från svenska telefoner! försöker få tag i min hostmum men hon svarar inte..

Åker till flygplatsten kommer fram till chicago vid 21 tiden. Går in på internet och skickar sms till Emma och säger att jag glömt telen, hon skickar tillbaka att hon inte kan ses på onsdagen för de ska vara bort a hela dagen :/

Jag tar taxi, visar han adressen
Taxichaufförn: Are you sure you´re going there?
Jag: yes, do you know where it is?
tc: yes but it´s not a god area
j:ehm okey why not?
tc:it´s just not a god area, yo shouldn´t walk around there alone in the night.

Vi kommer dit, och utanför stora flera stora svarta killar..
tc:do you understand now why it is not a good area?
j:yes...

typ livrädd, men checkar in på hostelet.

Onsdag 20/5
Tar bussen downtown, och går på stan heeeelaa dan. Köper två klänningar :) Hemma vid 7-8 och läser..

Torsdag 21/5
Äntligen dax att träffa emma :) Beger mig till kyrkan tidigt på morgonen! Vi pratar lite och sen beger vi oss med hela hennes klass in till stan igen för att shoppa. vi går runt lite sen blir det macka från subway i millenium park. Sitter och snackar och myser i värmen. Sen lite mer shopping, innan de ska iväg till en notaffär, hänger på sen ska de på konsert. Jag går på stan igen. köper mig en glass och tidning och sätter mig ute och softar. köper även en skjortklänning från charlotte ruisse - love it!

Fredag 22/5
Idag var vi på jakt efter en kamera till emma. Vi åkte med alla grabbarna + emmas lärare till nåt indiskt kvarter typ men de hade ingen. Så åker vi till en musikaffär, den vsr häftig hade massa annorlunda instrument. Sen till en annan musikaffär, där vi är i typ 2h, blev lite less, var ju kul en stund men inte så länge hha..Efter det så säger de att vi tar best buy imorn, jaha suck. Tillbaks till kyrkan där de sover slappar lite. Sen kommer alla tjejerna + chris så går vi på domenicks och köper sallad till middag. Sen spelar vi lite 21. Sen har de lite konsert för mig, de var sååå bra :)
Efter det följde emma och erik mig till hostelet.

Lördag 23/5
Åker till bestbuy och emma köper sig en kamera :) sen glider vi runt lite innan vi alla skulle mötas på giordanos för att äta berömd pizza. Tar typ 40 min innan pizzan kommer för att den är så stor och tjock. Den var okej, dock för mycket ost och tomatsås. Sen stan igen. Vi ser en liten stund på en parad som går eftersom att det är memorial day på måndagen. Efter det ska de på konsert, vi kramar om varandra och säger hejdå ifall att vi inte hinner ses på söndagen. Jag går ner och köper mig en biljett till en båttur. Det var jättefint att åka på den, dock så kommer jag inte ens ihåg hälften utav byggnadernas namn men. Får veta varför chicago kallar för vindarnas stad typ. för att när chicago hade brunnit ner 2 gånger så var det inte så mycket att hurra för, sen så efterlyste usa en stad som kunde representera nån viss grejj kommer ej ihåg vad. Och då så åker två journalister till new york för att skryta om chicago, och när man skryter så använder man mycket luft därav namnet, väldigt långsökt!

Sen så ska searstower inte heta searstower längre för att nått brittisktbolag köpt trevåningar och kravet var att de skulle få ha namnet så nu kommer det heta typ willistower.

efter det gick jag runt på stan köpte trosor från victorias secret och en parfym med en puff!

Söndag 24/5
Måste checka ut från hotellet vid 9.30 am. Tar metron downtown och går på ett art museum där, var där i minst 4 h var skitstort! Men far ni nångång till chicago så gå på det! Fanns jättemycket, tavlor utav andy warhol, picasso, van gough, rené magritte, henri mattisse mfl!

Sen taxi till flygplatsen! När jag ska gå igenom security så säger en vakterna sen "who´s bag is this"
jag:it´s mine
vakt: i need to look in it
j: okey
Han  öppnar så tar han ut min nya parfym, mannagryn och nypponsoppa som jag fått av emma. jag tänkte bara NEJ ta dem inte! Så sa han att han måste scanna dom igen, ger tillbaks dem till mig och säher att de var okej. Så kollar han skeptiskt på nyponsoppa
j:it´s rosehipsoup, is it called that in english?
v: ser skeptisk ut
j:it´s powder that you mix with water and stir
ännu mer skeptisk går tillbaks å frågar någon, kommer tillbaka och jag får dem - puuh!


Sen väl i dc så hämtar Emma F upp mig- tusen tack! hem och sova i min säng igen - skönt!

Om jag ska sammanfatta chicago så tycket jag inte att det var en sån fin stad, jag gillar dc bättre, chicago kändes lite smutsigt på något sätt..men var skönt att ha lite semester och träffa emma gumman igen!

Måndag 25/5
Ledig pga memorial day. åker med emma till a-k och vi chilllar, åker och hyr en film oj vad hette den nu "the secret" tror jag, den var bra men lite weird.

Sen hämtade vi upp veronika som varit på beachen hela helgen och är nu ännu mer brun!! fubb! Vi drog till ikea, köpte ost, skorpor, tunnbröd, bullar. Sen till vernoika och äta bullar mums vad gott. vi såg på the hills, eller ja de såg och jag somnade på soffan hehe.

puss / Z

RSS 2.0